Turistinformationer og forslag til aktiviteter.

Grunden ved Tohytt kan bruges til mange forskellige aktiviteter:
 • Græsarealet ved bålpladsen til lejrslagning, spil, leg og mange andre ting (Der kan tændes lys om natten).
 • Skoven til postløb eller snigelege.
 • Lobæk kan bruges til kanosejlads eller til at bade i.
 • Det store fliseareal ved hytten er lavet med felter, der kan bruges til kryds og bolle.


 • Kanosejlads på Lobæk og Brede Å er en god aktivitet for både store og små.
  Se vores side vedrørende Kanoudlejning.

  Turistinformation: Tønder Kommune
  Vest Sønderjylland


  Svømmehaller: Klosterbadet
  Arrild svømmehal  I sognet ligger Vongshøj - midt Sønderjyllands højeste punkt.
  Ca. 5 km fra hytten ligger Vongshøj (62 m) med et udsigtstårn, hvorfra man efter sigende kan se til både øst- og vestkysten i meget klart vejr. Området er så absolut et besøg værd.

  Kørsel i bil eller på cykel til Vongshøj:
  Kør ud til Koldingvej (Hovedvej 25) og drej til venstre mod Løgumkloster. Nord for Løgumgård på hovedvejens højeste punkt ligger Løgumgård Rasteplads, og herfra går en trampesti gennem et utroligt flot kuperet terræn til Vongshøj. Vandreturen tager ca. 15 min. hver vej, og går gennem løvskov med rislende bække - et meget specielt område i det ellers så flade vest Sønderjylland.
  På P-pladsen og ved Vongshøj findes der borde med bænke og informationstavler, som bl.a. fortæller historien om kæmpen Vong, som ligger begravet i højen.

  Vandre- eller cykeltur forbi Vongshøj:
  Bag skoven ved Tohytt følges markvejen Oldemordhovedvej mod syd. I Y-krydest drejes til højre med asfalteret vej (Tohedevej mod syd). Den ender i et T-kryds, hvor der drejes til højre ad Bjerndrupvej. I Ulstrup drejes til højre mellem 2 gårde (Mod vest), og her går/cykler man med skolestien over Lobæk til Nørregade. Drej til højre (Mod nord) til Nr. Løgum Centralskole, hvor der drejes til venstre (Mod syd) ad hovedvej 25. Gå eller cykel ca. 300 m ad koldingvej til Løgumgård Rasteplads.
  Gå med stien til tårnet, som nævnt ovenfor.


  Tilbagetur på cykel:
  Efter besøg i tårnet går I tilbage tilrastepladsen, hvor cyklerne står og kør til venstre (Mod nord) tilbage til X-krydset ved Nr. Løgum Centralskole. Drej til venstre (Mod vest) og følg Kløjingvej ca. 300 m til Stenholm Rosenhave.